+45 7465 9071

Viden om

Her er alt, hvad du bør vide om fjerkræ

GOD KØKKENHYGIEJNE OG SUND FORNUFT

Der er bakterier i råt kød

Råt kød og grøntsager med jord kan indeholde bakterier. Det er derfor meget vigtigt at holde tingene adskilt, så eventuelle bakterier ikke spredes.
Bakterier er naturligt forekommende i råt kød, men dør ved korrekt varmebehandling.
Selvom det er forbudt at sælge fjerkræ med salmonella i Danmark, er der desværre ingen garanti for, at varen er 100% fri. Der vil altid være en lille risiko.

Vask hænder og køkkenredskaber

Grundig håndvask og god køkkenhygiejne er med til at nedsætte smittespredning. Pas især på, at rå kødsaft ikke drypper eller på anden måde kommer i berøring med andre fødevarer.

Vask hænderne grundigt før du går igang, og igen hver gang du begynder på en ny fødevare. Knive og skærebræt skal ligeledes vaskes grundigt eller skiftes, inden man begynder med andre fødevarer.
Skærer man for eksempel brød eller salat, på det samme skærebræt som blev brugt til kød, risikerer man at blive syg af brødet eller salaten, som jo ikke varmebehandles.

Brug køkkenrulle til at tørre kødsaft fra det rå fjerkræ op med. En karklud skal til vask med det samme, hvis den bruges til at tørre rå kødsaft op med.

Køl hurtigt ned og varm fuldt op

Tilberedte madvarer skal køles hurtig ned, for at holde sig. Man kan f.eks. putte gryden i koldt vand og røre for at få temperaturen ned. Det må højest tage tre timer at køle den varme mad ned. Se også efter at dit køleskab har den anbefalede temperatur mellem 0 – 4 grader.
Når man spiser rester, skal maden varmes grundigt op igen inden servering.

Stop madspild

Gråsten Fjerkræ går ind for “Stop Madspild”.

Brug alt fra din kylling

Hvis du skærer din kylling op i dele, så husk at gemme skroget. Det er godt at koge en fond på.

Har du nydt en hel kylling og sidder du tilbage med skroget, så giv det 30 minutter ved 230° C og kog det bagefter i 1times tid eller 2 og du vil have en god base til suppe eller fond.

Fuld sporbarhed

Sporbarheden er vigtig i forbindelse med opsporing af, hvilke kunder eller andre virksomheder der har købt virksomhedens varer, hvis der fx bliver fundet en fejl ved produktet, der betyder, at varen skal trækkes tilbage fra markedet.

Sporbarheden er også afgørende for opsporing af smittekilden til en fødevarebåren sygdom i et produkt.

Gråsten Fjerkræ har fuld sporbarhed på alle produkter.

Opdræt

Vi begrænser dyretransporten mest mulig.

Hos Gråsten Fjerkræ vælger vi dyrevelfærd og kvalitet, frem for nationalitet.

Velfærd

Du kan rent faktisk smage, om dyret har haft det godt.

Vi har kyllinger opdrættet med mere velfærd, der faktisk næsten lever som de økologiske.
De har ikke adgang til det fri, og fodret er ikke økologisk, – men GMO frit.

Vores kyllinger har mere plads end traditionel opdræt. Det vil sige mere plads til at bevæge sig på. 

Vi vil have kvalitetskød, der smager himmelsk. Den fine kødstruktur og den udsøgte smag kommer af dyrevelfærd.

Kvalitet & Kontrol

100% Salmonella kontrol ved alle hold.

Ved at give vores dyr masser af hvile, god plads, kvalitetsfoder samt rolig indfangning og minimal af dyretransport får vi en kylling med en højere kvalitet.

Kødet har mere struktur, bid og ikke mindst mere smag.

Sådan spiser danskerne kød

Undersøgelsen fra 2015 er foretaget af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer.

  • Kylling 68% 68%
  • Oksekød 67% 67%
  • Svinekød 41% 41%

Kilde: Søndagsavisen

År 2023

Menes kyllingekød at være det mest populære kød der spises!

 

Kilde: Foodculture / OECD

Kontakt

Telefon

+45 74 65 90 71

Adresse

Kværsgade 16-18, Kværs
DK-6300 Gråsten