Gråsten Fjerkræ går ind for dyrevelfærd
Mere velfærd giver mere kvalitet og dette resulterer i mere smag
Kylling
Landkyllinger og Hanekyllinger. Vores kyllinger går flere dage end konventionelle kyllinger. Da vores fjerkræ har rig mulighed for bevægelse, får du et stykke fjerkræ, der smager som i gamle dage.
Peking And
And er en lækker spise og hører sig ikke kun jul og mortensaften til. And kan nemlig tilberedes på mange forskellige måder og indgå i en både spændende og sund hverdagskost.
.
Berberi And
Berberiænder er større end Pekingænder. Smagen er mere kraftig og nøddeagtig. Den er mere mager end Pekinganden og med en mere fast kødstruktur.
.
Gås
Gåsekød er noget særligt med utrolig god og fyldig smag. Man skal ikke holde sig tilbage fra at stege en gås – resterne er supergode både kolde og varme.
Kalkun
Kalkunen er saftig og smagfuld, men er i Danmark overhalet af kyllingen, når det kommer til popularitet. Fyld brystet eller hele kalkun og nyd en lækker aftensmad.
Historien om Gråsten Fjerkræ
Gråsten Fjerkræ er en familieejet fjerkræproducent grundlagt i 1987. Virksomheden har lige siden hørt til blandt landets mest innovative fødevareproducenter, hvor kvalitet, dyrevelfærd og økologi er et naturligt omdrejningspunkt. Ja, det er virksomhedens DNA.
Det er kokke og mange smagsdommere enige med os i. Derfor har vi gennem årene modtaget et betydeligt antal medaljer og hæderspriser.
Vi sætter en ære i at forkæle vores dyr.
Gråsten Fjerkræs økologiske kyllinger opdrættes i stalde med fri adgang til store udendørs arealer. I staldene har de fire gange så meget plads som industrikyllinger. De har mulighed for at sidde/sove på siddepinde, bade i sand- og støvbade og har adgang til frisk vand hele tiden.
To gange om dagen fodres de med en specialblanding af valset korn, mineraler og korn. Vi benytter ikke GMO-produkter, hormoner eller vækstfremmer. Levetiden på En Gråsten økologisk kylling afhænger af vægten. Tilvæksten må maksimalt være på 35 gram per dag.
Kyllingerne indfanges skånsomt med håndkraft i nattetimerne for at undgå stress. Transporten til slagteriet er under to timer, og dyrene tørslagtes af hensyn til smagsholdbarheden. En tørslagtet kylling bliver ikke så hurtig tør.
De økologiske kyllinger opdrættes og slagtes syd for grænsen, og er dermed underlagt de samme strenge EU krav som danske økologiske kyllinger.
Vores velfærdskyllinger – hane- og landkyllinger – har dobbelt så meget plads som industrikyllinger. Opvæksten sker i opvarmede stalde med hø- og halmballer og frisk savsmuld hver dag. Risikoen for at kyllingerne bliver smittet med bakterier gør at opvæksten foregår i lukkede stald forsynet med vinduer så dyrene har en naturlig døgnrytme. Lyset i staldene er slukket mellem solnedgang og solopgang.
Der fordres to gange om dagen, og det tager mellem 42 og 70 dage at opdrætte en velfærdskylling. Når kyllingerne skal slagtes indfanges de med håndkraft i løbet af natten. Det stresser dyrene mindst. Transporttiden til slagteriet er maksimalt to timer. I modsætning til industrien, hvor der indfanges med maskiner og transporttiden kan være op til 12 timer.
Vi tørslagter af hensyn til kødets kvalitet, og vi tilsætter ikke proteiner eller andre væskebindende stoffer. Derfor har vores kyllinger et meget lille svind ved stegning. I øvrigt bliver vores kyllinger ikke rituelslagtet, og derfor har vi Fødevarestyrelsens tilladelse til at mærke kyllingerne med ”Ikke halal slagtet”.
Kravene til dyrevelfærd er højere på den tyske side af grænsen. Derfor opdrættes vore ænder på store naturområder med masser af græs. Opvæksten foregår tæt på slagteriet, så ænderne selv kan gå til slagteriet uden stressens transport. Ænderne slagtes når de er 16 uger. Lever de længere bliver kødet sejt.
Vi opdrætter økologiske ænder af racen Peking og Mulard. Pekinganden er en svømmefugl og har derfor et større fedtlag.
Gråsten Berberie Gourmet And er fra naturens side en flyvefugl, og har derfor mere brystkød og et knap så tykt fedtlag. Berberie anden har det magreste andekød. Ved at sikre ænderne optimale pladsforhold undgå vi at klippe og trimme næb og klør.
Gråsten Berberie Gourmet And er fodret med 100 pct. Vegetabilsk goder fra en dansk fodermølle med tysk afdeling. Som et bevis på at opvæksten ikke er sket med henblik på foie gras leveres ænderne med indmad. Den mørke lever er et bevis på en sund og ustresset opvækst
Kongeligt besøg på adressen Kværsgade 18 – år 1923 september
Tidslinje for Gråsten Fjerkræ
Gråsten Fjerkræ ligger i byen Kværs. Der er det oprettet i en tidligere slagterbutik – der blev grundlagt 1887.
1987
Uffe Christensen grundlægger Gråsten Unghaner & Landkyllinger
Han finder danske kyllinger så ringe, at han sætter nye standarder for produktion af fjerkræ.
Disse kvalitetsstandarder og forbedringer af dyrevelfærd gør, at Gråsten Fjerkræ i dag producerer nogle af landets bedste kvalitets kyllinger og haner.
2005
Gunder Jensen ansættes som direktør
2007
Susanne og Gunder Jensen overtager firmaet
Det omdøbes til Gråsten Fjerkræ.
Kvaliteten og dyrevelfærden i fjerkræproduktionen videreføres og udvikles til det, det er i dag.
2008
Lancering af kylling med engangs-stegetermometer
Stegetermometeret sikrer nemt og hurtigt, at forbrugeren får saftige og møre kyllinger.
2009
Gråsten Berberie Gourmet And kåres til Danmarks bedste and.
Jyllands-Postens kårer Danmarks bedste and i en stor blindsmagning af juleænder.
Med 6 stjerner ud af 6 mulige, og ordene: “Sådan skal en juleand smage” vinder Gråsten Fjerkræs Berberie Gourmet And.
2012
Ny fabrik
Udvidelsen med den nye fabrik er færdig og tages i brug.
2012
“Kylling til 1” introduceres
Med fokus på at stoppe madspild og skåne miljøet udvikles og lanceres pakninger med kylling til singler.
2013
Ikke halal slagtet
Firmaet får fødevarestyrelsens godkendelse til at mærke deres produkter med “ikke halal slagtet”.
2014
Der investeres i grøn energi
Gråsten Fjerkræ investerer i grøn teknologi med ny avanceret røgovn, som både reducerer røg og CO2.
Virksomhedens kølekompressorer får varmegenvindingsanlæg, der fremover kan opvarme firmaets kontorer m.m.
2015
Gårdbutik åbnes i Kværs
Firmaet åbner gårdbutik med salg af fjerkræ, lam og luksus charcuteri.
2016
Flydende generationsskifte påbegyndes
Sønnen Alex køber sig efter mange år som produktionschef ind i firmaet.
2017
Gråsten Fjerkræ fylder 30 år
2018
Ny fabrik – igen
Gråsten Fjerkræ er vokset ud af de eksisterende rammer og planlægningen af ny fabrik går i gang.
2019
Fremtidsplaner
Der påbegyndes planlægning af ny fabrik.
Kontrol-rapport
Fødevarestyrelsen tager sig af regler på veterinær- og fødevareområdet og sikrer, at reglerne bliver overholdt via vejledning og via kontrol med fødevarer, foder, landets slagterier og veterinære forhold.
Velfærd
Dyrevelfærd er det synspunkt at dyr, specielt dem som er i menneskers varetægt, ikke bør udsættes for lidelse, når de bliver brugt som mad, arbejdsdyr eller til forskning.
Varemærker
Gråsten Fjerkræ råder over flere Brands udover Gråsten Fjerkræ.
Det er bl.a. mærkerne Eurodan og Label Danois.
Gårdbutikken
Fjerkræ
Charcuteri
Specialiteter
De seneste nyheder
Vil du holde dig opdateret omkring vores branche og forretning – så kan du følge med her via vores nyheder.
“gerçek Parayla En Iyi Slot Makineleri Ve Spor Bahisler
"gerçek Parayla En Iyi Slot Makineleri Ve Spor BahisleriPin Up Gambling Establishment Türkiye Giriş Yapın Ve %120 Benefit KazanınContentAuthor'dan Daha FazlaPin Up Casino Bonusları Empieza PromosyonlarıPin Way Up Türkiye Mobil UygulamasıPin Upwards Türkiye HakkındaPin...
Bônus E Promoções Pra O Pin-up Bet Baixar No Seu Celular
Bônus E Promoções Pra O Pin-up Bet Baixar No Seu Celular"Pin Up O Melhor Cassino Carry Out Brasil Site Formal ᐈ Jogar Caça-níqueisContentPromoções Pin-up, Bônus E FichasCríticas Do Casino Online Pin-upJogue Pin Way Up Casino Com BônusComo Começar The Jogar No Pin-up...
Mostbet Giris 2024: Yeni ve Guvenli Baglanti
Mostbet Giris 2024: Yeni ve Guvenli Baglanti
Gårdbutikken
Kværsgade 18, Kværs
DK-6300 Gråsten
Onsdag – Fredag
11.00 – 17.00
Lørdag
10.00 – 13.00
Kontakt
Telefon
+45 74 65 90 71
kontor AT unghanen.dk
Adresse
Kværsgade 16-18, Kværs
DK-6300 Gråsten