+45 7465 9071

Gråsten Fjerkræ A/S

Fjerkræ til dig siden 1987
Kontakt

Gråsten Fjerkræ A/S

Fjerkræ til dig siden 1987
Kontakt

Gråsten Fjerkræ går ind for dyrevelfærd

Mere velfærd giver mere kvalitet og dette resulterer i mere smag

Kylling

Landkyllinger og Hanekyllinger. Vores kyllinger går flere dage end konventionelle kyllinger. Da vores fjerkræ har rig mulighed for bevægelse, får du et stykke fjerkræ, der smager som i gamle dage.

Peking And

And er en lækker spise og hører sig ikke kun jul og mortensaften til. And kan nemlig tilberedes på mange forskellige måder og indgå i en både spændende og sund hverdagskost.

.

Berberi And

Berberiænder er større end Pekingænder. Smagen er mere kraftig og nøddeagtig. Den er mere mager end Pekinganden og med en mere fast kødstruktur.

.

Gås

Gåsekød er noget særligt med utrolig god og fyldig smag. Man skal ikke holde sig tilbage fra at stege en gås – resterne er supergode både kolde og varme.

Kalkun

Kalkunen er saftig og smagfuld, men er i Danmark overhalet af kyllingen, når det kommer til popularitet. Fyld brystet eller hele kalkun og nyd en lækker aftensmad.

Historien om Gråsten Fjerkræ

Gråsten Fjerkræ er en familieejet fjerkræproducent grundlagt i 1987. Virksomheden har lige siden hørt til blandt landets mest innovative fødevareproducenter, hvor kvalitet, dyrevelfærd og økologi er et naturligt omdrejningspunkt. Ja, det er virksomhedens DNA.

Det er kokke og mange smagsdommere enige med os i. Derfor har vi gennem årene modtaget et betydeligt antal medaljer og hæderspriser.

Vi sætter en ære i at forkæle vores dyr. 

Gråsten Fjerkræs økologiske kyllinger opdrættes i stalde med fri adgang til store udendørs arealer. I staldene har de fire gange så meget plads som industrikyllinger. De har mulighed for at sidde/sove på siddepinde, bade i sand- og støvbade og har adgang til frisk vand hele tiden.

To gange om dagen fodres de med en specialblanding af valset korn, mineraler og korn. Vi benytter ikke GMO-produkter, hormoner eller vækstfremmer. Levetiden på En Gråsten økologisk kylling afhænger af vægten. Tilvæksten må maksimalt være på 35 gram per dag.

Kyllingerne indfanges skånsomt med håndkraft i nattetimerne for at undgå stress. Transporten til slagteriet er under to timer, og dyrene tørslagtes af hensyn til smagsholdbarheden. En tørslagtet kylling bliver ikke så hurtig tør.

De økologiske kyllinger opdrættes og slagtes syd for grænsen, og er dermed underlagt de samme strenge EU krav som danske økologiske kyllinger.

Vores velfærdskyllinger – hane- og landkyllinger – har dobbelt så meget plads som industrikyllinger. Opvæksten sker i opvarmede stalde med hø- og halmballer og frisk savsmuld hver dag. Risikoen for at kyllingerne bliver smittet med bakterier gør at opvæksten foregår i lukkede stald forsynet med vinduer så dyrene har en naturlig døgnrytme. Lyset i staldene er slukket mellem solnedgang og solopgang.

Der fordres to gange om dagen, og det tager mellem 42 og 70 dage at opdrætte en velfærdskylling. Når kyllingerne skal slagtes indfanges de med håndkraft i løbet af natten. Det stresser dyrene mindst. Transporttiden til slagteriet er maksimalt to timer. I modsætning til industrien, hvor der indfanges med maskiner og transporttiden kan være op til 12 timer.

Vi tørslagter af hensyn til kødets kvalitet, og vi tilsætter ikke proteiner eller andre væskebindende stoffer. Derfor har vores kyllinger et meget lille svind ved stegning. I øvrigt bliver vores kyllinger ikke rituelslagtet, og derfor har vi Fødevarestyrelsens tilladelse til at mærke kyllingerne med ”Ikke halal slagtet”.

Vi opdrætter økologiske ænder af racen Peking og Mulard. Pekinganden er en svømmefugl og har derfor et større fedtlag.

Gråsten Berberie Gourmet And er fra naturens side en flyvefugl, og har derfor mere brystkød og et knap så tykt fedtlag. Berberie anden har det magreste andekød.  Vi opdrætter vores kendte Berberi Gourmet Ænder både i Tyskland og i Frankrig.

Gråsten Berberie Gourmet And er fodret med 100 pct. Vegetabilsk foder. Som et bevis på at opvæksten ikke er sket med henblik på foie gras leveres ænderne med indmad. Den mørke lever er et bevis på en sund og ustresset opvækst.

Kongeligt besøg på adressen Kværsgade 18 – år 1923 september

Tidslinje for Gråsten Fjerkræ

Gråsten Fjerkræ ligger i byen Kværs. Der er det oprettet i en tidligere slagterbutik – der blev grundlagt 1887.

1987

Uffe Christensen grundlægger Gråsten Unghaner & Landkyllinger
Han finder danske kyllinger så ringe, at han sætter nye standarder for produktion af fjerkræ.
Disse kvalitetsstandarder og forbedringer af dyrevelfærd gør, at Gråsten Fjerkræ i dag producerer nogle af landets bedste kvalitets kyllinger og haner.

2005

Gunder Jensen ansættes som direktør

2007

Susanne og Gunder Jensen overtager firmaet
Det omdøbes til Gråsten Fjerkræ.
Kvaliteten og dyrevelfærden i fjerkræproduktionen videreføres og udvikles til det, det er i dag.

2008

Lancering af kylling med engangs-stegetermometer
Stegetermometeret sikrer nemt og hurtigt, at forbrugeren får saftige og møre kyllinger.

2009

Gråsten Berberie Gourmet And kåres til Danmarks bedste and.
Jyllands-Postens kårer Danmarks bedste and i en stor blindsmagning af juleænder.
Med 6 stjerner ud af 6 mulige, og ordene: “Sådan skal en juleand smage” vinder Gråsten Fjerkræs Berberie Gourmet And.

2012

Ny fabrik
Udvidelsen med den nye fabrik er færdig og tages i brug.

 2012

“Kylling til 1” introduceres
Med fokus på at stoppe madspild og skåne miljøet udvikles og lanceres pakninger med kylling til singler.

2013

Ikke halal slagtet
Firmaet får fødevarestyrelsens godkendelse til at mærke deres produkter med “ikke halal slagtet”.

2014

Der investeres i grøn energi
Gråsten Fjerkræ investerer i grøn teknologi med ny avanceret røgovn, som både reducerer røg og CO2.
Virksomhedens kølekompressorer får varmegenvindingsanlæg, der fremover kan opvarme firmaets kontorer m.m.

2015

Gårdbutik åbnes i Kværs
Firmaet åbner gårdbutik med salg af fjerkræ, lam og luksus charcuteri.

2016

Flydende generationsskifte påbegyndes
Sønnen Alex køber sig efter mange år som produktionschef ind i firmaet.

2017

Gråsten Fjerkræ fylder 30 år

2018

Ny fabrik – igen
Gråsten Fjerkræ er vokset ud af de eksisterende rammer og planlægningen af ny fabrik går i gang.

2019

Fremtidsplaner
Der påbegyndes planlægning af ny fabrik.

 

Kontrol-rapport

Fødevarestyrelsen tager sig af regler på veterinær- og fødevareområdet og sikrer, at reglerne bliver overholdt via vejledning og via kontrol med fødevarer, foder, landets slagterier og veterinære forhold.

Gråsten Fjerkræ

Kontrolrapport fra Miljø- og Fødeministeriet – Fødevarestyrelsen

GRÅSTEN FJERKRÆ

gråsten-fjerkræ-rapport_smiley

Eurodan

Kontrolrapport fra Miljø- og Fødeministeriet – Fødevarestyrelsen

EURODAN

gråsten-fjerkræ-rapport_smiley

Gårdbutikken

Kontrolrapport fra Miljø- og Fødeministeriet – Fødevarestyrelsen

GÅRDBUTIKKEN

gråsten-fjerkræ-rapport_smiley

Velfærd

Dyrevelfærd er det synspunkt at dyr, specielt dem som er i menneskers varetægt, ikke bør udsættes for lidelse, når de bliver brugt som mad, arbejdsdyr eller til forskning.

Varemærker

Gråsten Fjerkræ råder over flere Brands udover Gråsten Fjerkræ.

Det er bl.a. mærkerne Eurodan og Label Danois. 

Gårdbutikken

Coffee Bean

Fjerkræ

Coffee Bean

Charcuteri

Coffee Bean

Specialiteter

Vores hyggelige Gårdbutik ligger i en lille by der hedder Kværs.
Her sælger vi økologisk eller velfærds fjerkræ, samt kød og pålæg af høj kvalitet. Produkter i vores gårdbutik er bl.a. kylling, and, gås, kalkun, poussiner, kvalitets charcuteri mm.
 
 

De seneste nyheder

Vil du holde dig opdateret omkring vores branche og forretning – så kan du følge med her via vores nyheder.

Bestil din Juleand

Bestil din Juleand

Bestil din Juleand nu! Der er under 6 mdr. til Juleaften, derfor er det allerede tid til at bestille din juleand.  Hvis du ikke handler hurtigt risikerer du, at stå til december uden and, da vores Gråsten Berberi Gourmet Ænder hurtigt bliver revet væk, men bestiller...

Kokkelandsholdet

Kokkelandsholdet

Gråsten Berberie Gourmet And- skal sikre kokkelandsholdet topplacering ved OLGråsten Fjerkræ indgår toårig samarbejdsaftale med Kokkelandsholdet, der i fjor vandt 4 guld, 1 sølv og 1 bronzemedalje ved Verdensmesterskabet. Når Kokkelandsholdet – Culinary Team Denmark...

Østrigsk samarbejde

Østrigsk samarbejde

Vi har startet et samarbejde med Østrigs største producent af økologiske ænder. Læs pressemeddelelsen herunder.

Kontakt

Telefon

+45 74 65 90 71

Adresse

Kværsgade 16-18, Kværs
DK-6300 Gråsten